Miten kaikki alkoi?

Hiusalan työssäoppimiskeskus Helsinki perustettiin vuonna 2004 kehittämään parturi-kampaaja opiskelijoiden tietoja ja taitoja työssäoppimisjaksolla. Opiskelijat tulivat ympäri Suomea muista hiusalan oppilaitoksista oppimaan asiakaspalvelu- ja kädentaitoja ohjatussa, mutta aidossa liikeympäristössä. Kauempaa tulleille opiskelijoille oli käytössä myös oma asunto, missä saattoi asua maksutta koko työssäoppimisjakson ajan.

Jo ensimmäisen vuoden kokemukset osoittivat toiminnan tarpeellisuuden. Opiskelijat arvostivat sitä, että he saivat tehdä alan oikeita töitä modernissa kampaamoympärissä. Asiakkaat ottivat uuden koulutuskampaamon nopeasti omakseen.

Varsinainen oma koulu perustettiin vuonna 2008. Tuolloin ensimmäisenä yhteistyöhön Unikan kanssa lähti ennakkoluulottomasta asenteestaan tunnettu Beautyhair Sirpa Mansner. 2009 syntyi uusi nimi, Koulutuskeskus Unika Hairstyle. Toiminta on jatkanut kasvamistaan ja nykyisin Unika tekee yhteistyötä työnantajien kanssa ympäri Suomen.

Unika tänä päivänä

Hakijoissa löytyy kiinnostusta käytännönläheistä koulutusta kohtaan joka syksy. Viime vuosina on jokaiseen aloittavaan ryhmään ollut huikeat, yli 500 hakijaa. Tämän lisäksi vuonna 2014 Unikassa aloitti ensimmäinen oppisopimusryhmä ja vuonna 2015 tuli mahdollisuus suorittaa tutkinto myös yrittäjän oppisopimuksella.

Unikassa toimii myös ammattilaiskampaamo, joka koostuu taidokkaasta ja lahjakkaasta henkilökunnasta.  Tämä erinomainen joukkue toimii myös opiskelijoiden osaamisen takeena. Ohjauksellaan ja opetuksellaan he tukevat ja motivoivat opiskelijoita niin että monipuoliset asiakastyöt tulee tehtyä laadukkaasti ja hyvää asiakaspalvelua noudattaen.

Toiminnasta saa kiittää myös Unikan asiakkaita. Opiskelijoiden asiakastöiden korkea määrä takaa myös sen, että kädentaidot kehittyvät nopeasti opintojen edetessä ja otteissa alkaa näkymään kokemuksen tuomaa varmuutta. Tämä onkin yksi niistä tekijöistä joilla Unika erottautuu hiusalan kouluna – parturi-kampaamopalveluita tehdään paljon jo kouluaikana. Näin koulusta työelämään siirtyminen tapahtuu luontevasti.

Lähes 100 % Unikan opiskelijoista työllistyy jo valmistuessaan. Työnantajat ovat käyneet koulullamme esittäytymässä ja rekrytoimassa itselleen uusia työntekijöitä jo koulutuksen aikana. Työnantajat ovatkin palautteissaan kiittäneet, että Unikasta valmistuessaan opiskelijoidemme tasosta huomaa sen, että he ovat tottuneet tekemään asiakaspalvelua päivittäin työelämän vaatimalla tavalla ja motivaatio on kohdallaan.