Parturi-kampaajaksi oppisopimuksella

Haluatko käytännönläheistä oppimista oikeassa työympäristössä ja saada arvokasta työkokemusta jo opintojen aikana? Tai haluatko oppia yrittäjyyteen turvallisesti ja ohjatusti? Koulutuskeskus Unikan parturi-kampaajan oppisopimus ja yrittäjän oppisopimuskoulutus on siinä tapauksessa sopiva vaihtoehto. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Omnian oppisopimustoimiston kanssa.

Vaihtoehtoina on perinteinen oppisopimus tai yrittäjän oppisopimus. Jos olet kiinnostunut oppisopimusopiskelusta lue lisää koulutuksen sisältö osiosta.

 

Oppisopimus 18-24 kk

Oppisopimuskoulutus on työpaikalla, eli parturi-kampaamossa työssä oppimista. Koulutus aloitetaan Koulutuskeskus Unikassa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Tämä on 3 -6 kuukauden pituinen jakso, jossa opiskellaan monipuolisesti perustietoja ja -taitoja. Tämän jälkeen opiskelijat siirtyvät työskentelemään parturi-kampaamoliikkeisiin eli oppisopimustyöpaikkoihin.

Unikan ja Omnian oppisopimuskoulutuksen edut opiskelijalle:

  • Koulutuksen alussa 3 – 6 kk pituinen jakso, jossa opiskellaan monipuolisesti perustietoja ja -taitoja. Näin opiskelija pääsee heti harjoittelemaan parturi-kampaajan työtehtäviä monipuolisesti Unikan ammattitaitoisten kouluttajien tiiviissä ohjauksessa.
  • Alkujaksolla opiskelijalle kertyy alan tietämystä, osaamista ja kokemusta siinä määrin, että työpaikalle ja työtehtäviin siirtyminen tapahtuu mahdollisimman luontevasti.
  • Aktiivista oppimista ja käytännönläheistä opiskelua koko oppisopimuskoulutuksen ajan.
  • Palkkaa jo opintojen aikana.
  • Hiusalan perustutkinto, jolla saat myös jatko-opintokelpoisuuden esim. ammattikorkeakouluopintoihin.
  • Hyvät työllistymismahdollisuudet opintojen jälkeen

 

Yrittäjän oppisopimus 18-24 kk

Opiskelijan kouluttautuessa yrittäjän oppisopimuksella oppimisympäristönä on oma yritys. Tässä tapauksessa opiskelija työskentelee koulutusajan omalla toiminimellään sopimusyrittäjänä valitsemassaan kampaamoliikkeessä eli kouluttavassa yrityksessä

Toiminimi perustetaan ohjatusti ennen koulutuksen aloitusta järjestettävällä orientaatiojaksolla, joten opiskelijalla ei tarvitse olla valmista toiminimeä. Koulutus aloitetaan Koulutuskeskus Unikassa järjestettävillä tietopuolisilla opinnoilla. Tämä on 3 -6 kuukauden pituinen jakso, jossa opiskellaan monipuolisesti perustietoja ja -taitoja. Tämän jälkeen opiskelija siirtyy työskentelemään yrittäjämäisesti toiminimellään valitsemaansa kampaamoon eli kouluttavaan yritykseen.

Oppisopimuskoulutus kestää 18 – 24 kuukautta ja opinnoista tehdään jokaiselle opiskelijalle henkilökohtainen opintosuunnitelma (Hops). Lue lisää yrittäjän oppisopimuskoulutuksesta, toiminimellä opiskelusta sekä sopimusyrittäjyydestä täältä.

Unikan ja Omnian yrittäjän oppisopimuskoulutuksen edut opiskelijalle:

  • Yritystoiminta koulutus monipuolista ja konkreettista. Heti koulutuksen alusta alkaen kertyy kokemusta yrittäjämäisestä työskentelystä: vastuut, velvoitteet ja mahdollisuudet tulevat tutuksi käytännön tekemisen kautta.
  • Ansaintamahdollisuus jo opintojen aikana – lisäksi voit itse vaikuttaa tulotason suuruuteen
  • Yrittäjäksi turvallisessa ja ohjatussa ympäristössä